Matkapuhelin

+358 44 286 3646

Leena Karjalainen

leena.karjalainen@kao.fi

Avoinna

Ma - Pe: 9.00-15.00

Kuva teksti

Kuhmon TaitoTehtaalle voit hakeutua opiskelijaksi joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Tutustu tarkemmin Kainuun ammattiopiston tarjontaan osoitteessa www. kao.fi

 

Anonyymi TaitoTehtaan opiskelija kertoo-

Kerron teille miten huikea juttu TaitoTehdas on ollut minulle. Olin jo pitkään sairastanut masennusta ja elämä tuntui olevan umpikujassa. Monta kertaa tuli mietittyä minne menisin ja mitä tekisin, mutta ei oikein mikään tuntunut nappaavan. Ne mitkä nappasivat eivät syystä tai toisesta toimineetkaan.

Yhtenä aamuna puhelin soi ja etsivän nuorisotyön työntekijä soitti minulle ja kertoi, että Kuhmoon on avautumassa tällainen ihmelaitos kuin TaitoTehdas. Hetken aikaa juteltuamme tulin siihen tulokseen, että kai tähän on sama tutustua, kun ei elämässä muutakaan sillä hetkellä ollut. Ilokseni huomasin entisen opettajani olevan TaitoTehtaassa mukana, ja tämä innosti minua ottamaan häneen yhteyttä.

Tapaamisessamme juttelimme mikä ala voisi kiinnostaa minua, mikä motivoisi minua ja minkälainen opetus sopisi minulle parhaiten. Päädyimme siihen tulokseen, että media-ala saattaisi olla minun juttuni. Soitimme heti videopuhelun media-alan opettajalle, joka kertoi alasta ja kertoi tarinoita erilaisista keinoista oppia.

Innostuin heti, koska nykypäivänä opetuksen ei tarvitsekaan enää olla ysistä kolmeen pulpetin ääressä istumista. Jännitystä helpotti myös se, että nämä henkilöt tuntuivat tajuavan tilanteeni. Sovimme siis yhdessä, että kokeilisin ainakin miltä koulunkäynti tuntuisi.

Ei aikaakaan, kun koitti ensimmäinen koulupäivä. Valehtelisin jos väittäisin, etteikö olisi jännittänyt. Paikalle päästyäni ensimmäinen reaktioni oli, kuinka hienot tilat käytössämme oli. Olenkin myöhemmin kehunut minkälainen ”valopiste” TaitoTehtaan tilat ovat torin nurkalla.

Toinen yllätys oli se, että meille jaettiin täysin uudet läppärit sekä huippulaatua olevat kuulokkeet. Koneet sisälsivät ammattilaisten käyttöön tarkoitetut ohjelmat, joita tulisimme opettelemaan. Koulunkäynti oli siis todellakin muuttunut.

Tällä hetkellä olen käynyt koulua noin kolme kuukautta ja kaikki menee jo paremmin. Olen saanut uusia ystäviä, joita minulla ei ennen hirveästi ollut. Olen myös virkeämpi ja jaksan tehdä asioita ja arkisia askareita, joihin en ennen kyennyt vointini takia.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan näen maailmassa värejä, eikä kaikki ole enää harmaata. Uskon todella, että TaitoTehdas voi auttaa monia muitakin nuoria löytämään polun elämäänsä.

 

[instagram-feed]